Image Not Found On Media Library
Image Not Found On Media Library

OVER ONS

Wie zijn we?

Couture is ons met de paplepel ingegeven. Als jonge meisjes hielpen we dagelijks na school ons mama en oma in het naaiatelier. We raakten geïnteresseerd en gepassioneerd door het vak en leerden stap per stap om kledingstukken aan te passen zodat ze als een tweede huid aanvoelden en daagden elkaar uit om onze technieken te blijven verfijnen. We genoten ervan om de klanten te zien stralen in hun ‘nieuwe’ kledingstuk.

3 generaties lang kan u terecht bij ons voor al uw aanpassingen en retouches van kleding en gordijnen. Onze specialisaties zijn het aanpassen  en (her)maken van gala- en trouwjurken. Maar ook bedrijven kennen al vele jaren de weg naar de Rode Schaar.

Een klant merkte enkele jaren geleden onze passie voor het vak op en vertelde ons over een beurs voor ‘Jong getalenteerden in erfgoedberoepen’. Slechts 16 mensen uit heel België maakten kans om verder te studeren in het buitenland. Toen we de mail ontvingen, was dit één van de mooiste momenten uit ons leven. De jury geloofde in ons verhaal en hierdoor kregen we de kans om enkele cursussen Haute Couture technieken te leren in o.a. de Meester Kleermakerschool te Amsterdam en The Couture Sewing School te Baltimore, USA.

In augustus 2017 heeft Guanita ook een masterclass gevolgd waar ze les kreeg van de allerbeste corsetmakers van de wereld tijdens de Oxford Conference Of Corsetry te Oxford, UK. Een onvergetelijke ervaring.

In 2017 werd Rode Schaar ook officieel erkend als ambachtsman door het ministerie van binnenlandse zaken en kregen we het geregistreerde label ‘Erkend ambacht’ toegekend.

Sinds februari 2018 kunnen wij je evenementen en huwelijksfeesten nét dat tikkeltje extra geven. We verhuren unieke, feeërieke outfits en performers zodat je feest nog magischer wordt. Alle outfits zijn ambachtelijk door ons gemaakt. Meer info hierover vindt u op de volgende pagina’s:

Creations & events

Trouwjurken

Over ons - Rode Schaar